| Etusivu | Foorumi | Galleria | Bimmerparty |  

Go Back   BTCF Forum > Mallisarjakohtainen keskustelu > 5-sarja > 1988 - 1995 (E34)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-02-2017, 18:34   #1
Make H.
Bimmer Enthusiast
 
Make H.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Kokkola
Posts: 1,273
Question M50B25 vanos ei käynnisty

Elikkäs kokeillaas jos täältä löytys apuja kun itellä loppuu ideat...

5/94 tehty e34 m50b25 vanos koneella ja lisävarusteena ajonesto. Oon netistä kattellu että pitäs olla ews 1 ja valmistuskuukauden mukaan ei pitäs liiemmi olla ees ecuun kytketty ajonesto eli ovien lukoista menis pois päältä jne.

Auto tuli itelle ilman avainta ja menneisyys on täys kysymysmerkki. Viimeks katsastettu 2015 syksyllä ja jäänyt ajosta seisoon. Tilasin uuden avaimen ja onnekseni huomasin sen sopivan lukkoihin eli orggislukot vielä paikoillaan.

Ongelma: auto kyllä pyörittää startilla konetta hyvin, mutta ei lupaakkaan käyntiin. Startatessa puski hyvin bensaa pa-kiskolle ku otti tuloletkun irti. Kampuran asentotunnistin näytti keskimmäisen ja reunimmaisen nastan välille vastusta 468 ohm, eli pitäis olla kunnossa (?)...vähän vanhemmasta NV-koneesta mittasin samaa luokkaa samoista nastoista. Aivan ensimmäisissä NV-koneissa vastus lienee laitimmaisista navoista sen 520 +/- 50 ohm (?)...

Moottorinohjauksena tässä boschin -413 loppunen punasella tarralla.

Eli ilmeisesti suuttimet ei aukee ja/tai kipinää ei tuu mutta mistä lähtis vikaa ettiin? Kaikki sulakkeet näytti olevan ehjiä...

E: ja käsittääkseni näis jos ajonesto on päällä niin ei tule startille herätettä eli ei edes starttais?

E2: ews-tietoa:
http://http://www.europeantransmissi...0EWS%20BMW.pdf

Last edited by Make H.; 11-02-2017 at 19:13.
Make H. is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2017, 21:27   #2
Muurahainen
BTCF Member
 
Muurahainen's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Nurmijärvi
Posts: 8,716
Quote:
Originally Posted by Make H. View Post
Elikkäs kokeillaas jos täältä löytys apuja kun itellä loppuu ideat...

5/94 tehty e34 m50b25 vanos koneella ja lisävarusteena ajonesto. Oon netistä kattellu että pitäs olla ews 1 ja valmistuskuukauden mukaan ei pitäs liiemmi olla ees ecuun kytketty ajonesto eli ovien lukoista menis pois päältä jne.

Auto tuli itelle ilman avainta ja menneisyys on täys kysymysmerkki. Viimeks katsastettu 2015 syksyllä ja jäänyt ajosta seisoon. Tilasin uuden avaimen ja onnekseni huomasin sen sopivan lukkoihin eli orggislukot vielä paikoillaan.

Ongelma: auto kyllä pyörittää startilla konetta hyvin, mutta ei lupaakkaan käyntiin. Startatessa puski hyvin bensaa pa-kiskolle ku otti tuloletkun irti. Kampuran asentotunnistin näytti keskimmäisen ja reunimmaisen nastan välille vastusta 468 ohm, eli pitäis olla kunnossa (?)...vähän vanhemmasta NV-koneesta mittasin samaa luokkaa samoista nastoista. Aivan ensimmäisissä NV-koneissa vastus lienee laitimmaisista navoista sen 520 +/- 50 ohm (?)...

Moottorinohjauksena tässä boschin -413 loppunen punasella tarralla.

Eli ilmeisesti suuttimet ei aukee ja/tai kipinää ei tuu mutta mistä lähtis vikaa ettiin? Kaikki sulakkeet näytti olevan ehjiä...

E: ja käsittääkseni näis jos ajonesto on päällä niin ei tule startille herätettä eli ei edes starttais?

E2: ews-tietoa:
http://http://www.europeantransmissi...0EWS%20BMW.pdf
Tuosta voisi testerillä katsella näkyykö pyörimisnopeudet yms. oleelliset.
Tarvittaessa ews1 katoaa helposti.
Muurahainen is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2017, 23:02   #3
Aakoo86
BTCF Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: häme
Posts: 34
Kannattaa katsoa ne 3 relettä jotka ovat irrallaan että niihin tulee virta ja että myös lähtee. Ja anturithan kannattaa mitata boxin liittimestä jolloin eliminoi johtosarja ongelmat. Ews:n voi elimoida pois yhdistämällä boxilta 1 ja 3 pinnin, korjatkaa jos olen väärässä.

Itsellä oli rele viallinen, naksui mutta ei lähtenyt virta eteenpäin. Relehän on hieman erilainen kun normaali rele.
Aakoo86 is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2017, 00:12   #4
Make H.
Bimmer Enthusiast
 
Make H.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Kokkola
Posts: 1,273
Quote:
Originally Posted by Aakoo86 View Post
Kannattaa katsoa ne 3 relettä jotka ovat irrallaan että niihin tulee virta ja että myös lähtee. Ja anturithan kannattaa mitata boxin liittimestä jolloin eliminoi johtosarja ongelmat. Ews:n voi elimoida pois yhdistämällä boxilta 1 ja 3 pinnin, korjatkaa jos olen väärässä.

Itsellä oli rele viallinen, naksui mutta ei lähtenyt virta eteenpäin. Relehän on hieman erilainen kun normaali rele.
Testasin ne kolme moottorinohjaukseen liittyvää relettä toisessa autossa ja toimivat siinä, eli lienevät ehjiä. Ruskean boschin releen 30 nastaan (jatkuva 12v) ei tullut yhtään virtaa. Muiden vastaaviin tuli kyllä +12v. Ohitin releen hyppyjohdolla yhdistämällä 30 ja 87 navat releen vieressä olevaan paksumpaan +12v johtoon, jolloin se herätti muutkin releet (naksaukset)...silti, ei luvannutkaan käyntiin vaikka kuinka startilla pyöritti...

Yhdestä tulpasta katoin kipinän startatessa ja tuli hyvä tasanen kipinä. Eli suuttimet ei vaan jostain syystä aukea? Suuttimien maajohto kannen etupäässä on ehjä.

Mikä neuvoksi? Voiskohan tuo boxi/lastu olla vaan sipannu?
Make H. is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2017, 23:34   #5
Make H.
Bimmer Enthusiast
 
Make H.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Kokkola
Posts: 1,273
Nyt oos hyvät neuvot tarpeen...alkaa loppuun iteltä ideat.

Bensaa tulee, tulpat kastuu, kipinää tulee...koitettu kolmilla eri tulpilla, viimesimpänä vakioita vastaavilla 1-kärkisillä 0,5mm kärkivälillä.

Puolien vastukset ok 0,9ohm. Kampuran tunnistin 470ohm, nokan anturi 1400ohm...käytössä kiinalainen launch vikakoodien lukulaite millä pystyy livedataaki lukeen. Mitään erikoisia vikakoodeja ei dme:stä löytyny.

Puristukset joka pytyssä 13-16 bar. Eli kaikki edellytykset pitäis olla kunnossa että räjähtäs, mutta ei, ei lupaakkaan yhtään yski tms. vaikka kuinka starttaa....

Käyntiinkään ei voi paljo koittaa vetää ku on automaatti. Aiemmin mainitsin ton yhen releen mille ei tullut virtaa niin oli vissiin lambdan lämmitysrele, eli ei oleellinen. Vähän erikoisesti ku katto livedataa dme:stä niin näytti muistaakseni "battery voltage" 0,00V....

Noniin ehdotuksia mitä lähetään sitte koittaan? Aattelin jos koittaa bensat huomenna vielä vaihtaa ku tiiä kauanko tuo on seissy...
Make H. is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2017, 00:35   #6
Muurahainen
BTCF Member
 
Muurahainen's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Nurmijärvi
Posts: 8,716
Quote:
Originally Posted by Make H. View Post
Nyt oos hyvät neuvot tarpeen...alkaa loppuun iteltä ideat.

Bensaa tulee, tulpat kastuu, kipinää tulee...koitettu kolmilla eri tulpilla, viimesimpänä vakioita vastaavilla 1-kärkisillä 0,5mm kärkivälillä.

Puolien vastukset ok 0,9ohm. Kampuran tunnistin 470ohm, nokan anturi 1400ohm...käytössä kiinalainen launch vikakoodien lukulaite millä pystyy livedataaki lukeen. Mitään erikoisia vikakoodeja ei dme:stä löytyny.

Puristukset joka pytyssä 13-16 bar. Eli kaikki edellytykset pitäis olla kunnossa että räjähtäs, mutta ei, ei lupaakkaan yhtään yski tms. vaikka kuinka starttaa....

Käyntiinkään ei voi paljo koittaa vetää ku on automaatti. Aiemmin mainitsin ton yhen releen mille ei tullut virtaa niin oli vissiin lambdan lämmitysrele, eli ei oleellinen. Vähän erikoisesti ku katto livedataa dme:stä niin näytti muistaakseni "battery voltage" 0,00V....

Noniin ehdotuksia mitä lähetään sitte koittaan? Aattelin jos koittaa bensat huomenna vielä vaihtaa ku tiiä kauanko tuo on seissy...
Koita starttisprayllä jos kerran kipinääkin on. Jos ei silläkään niin ei ehkä kannata sitä bensaa enään vaihtaa.
Tosin hyvä syypää tuo nykyaikainen poltto-aine kyllä.
Muurahainen is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2017, 00:58   #7
Make H.
Bimmer Enthusiast
 
Make H.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Kokkola
Posts: 1,273
Quote:
Originally Posted by Muurahainen View Post
Koita starttisprayllä jos kerran kipinääkin on. Jos ei silläkään niin ei ehkä kannata sitä bensaa enään vaihtaa.
Tosin hyvä syypää tuo nykyaikainen poltto-aine kyllä.
Koitettu suihkepullolla bensaa suoraan kaasuläpälle ennen ku tuli varmistuttua suuttimien toiminnasta...bensa oli tosin samaa tavaraa tuolta tankista....jostain lukenu että lähtee tilkut kannen välistä pilotilla, ettei ehkä paras ratkasu?

Vähän kaukaa haetulta kuulostaa kyl tuo bensa ku ennenki starttailtu näitä vuosia vanhoilla bensoilla...mutta sormet ristis että ois siinä vika :s...
Make H. is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2017, 01:04   #8
Vauhtivaunu
BTCF Member
 
Vauhtivaunu's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: P-Karjala
Posts: 2,462
Quote:
Originally Posted by Make H. View Post
jostain lukenu että lähtee tilkut kannen välistä pilotilla, ettei ehkä paras ratkasu?
Huonolla tuurilla voi lähteä. Bräkleen ei ole niin rajua, mutta jos kipinäpuoli toimii, niin auto käynnistyy.
__________________
Vauhtivaunu is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2017, 01:13   #9
Make H.
Bimmer Enthusiast
 
Make H.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Kokkola
Posts: 1,273
Quote:
Originally Posted by Vauhtivaunu View Post
Huonolla tuurilla voi lähteä. Bräkleen ei ole niin rajua, mutta jos kipinäpuoli toimii, niin auto käynnistyy.
Pitääpä kokeilla vielä bräkleenillä mikäli bensojen vaihto ei auta....sehän tuossa ihmetyttääkin kun kaiken pitäis olla kunnossa että räjähtäs mutta kun ei ees lupaa. Sytty testattu kaikilta puolilta laittamalla lamppu puolan ja tulpan väliin ja ykkösestä vielä ihan tulppa irrallaan kantta vasten ja hyvin tuli kipinää...tai ainaki niin että pitäis syttyä...lämpötila-anturitki näytti oikein eli 0C tuolla pikku pakkasessa...eli tokko mitenkään liikaa nakkaa tuonne bensaa tms....
Make H. is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2017, 17:05   #10
Make H.
Bimmer Enthusiast
 
Make H.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Kokkola
Posts: 1,273
Vika selvis...bensat vaihtamalla rupes heräileen. On ilmeisesti reilun vuoden tai puolitoista vuotta seissyt auto käyttämättä ja oli bensat vanhentunu niin, että ei räjähtäny, kasteli vaa tulpat....haisikin kyllä tosi miedosti bensalle uuteen bensaan verrattuna. Kauan aikaa yski ennen ku rupes käymään kaikilla ilman kaasua ja nostajatki lopulta hiljeni kokonaan....eipä olis tullu mieleen ekana tuosta lähtee ettiin vikaa! Kiitos neuvoista, jätettäköön tää tähän vinkiksi muille!
Make H. is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
O: M50B25 non vanos / vanos osia ripez12r Ostetaan BMW osat ja tarvikkeet 0 26-05-2016 21:09
M50b25 vanos ei käynnisty kostealla ilmalla? Kemppiz_ 1991 - 1999 (E36) 3 14-10-2015 10:21
e36 M50b25 non vanos Kierrokset humppaa ja välillä ei käynnisty Heny 1991 - 1999 (E36) 5 16-08-2011 16:55


All times are GMT +3. The time now is 03:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.