| Etusivu | Foorumi | Galleria | Bimmerparty |  

Go Back   BTCF Forum > Mallisarjakohtainen keskustelu > 1-sarja > 2004 - 2011 (E81, E82, E87, E88)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-04-2016, 11:16   #1
Tramppas
Newbiemmer
 
Join Date: Sep 2015
Location: Iisalmi
Posts: 9
E82 soitin täysin mykkä

Onko kenelläkään hajua mikä voisi olla vikana kun soittimelle ei tule minkäänlaista eloa. Ei edes kello näy näytössä. Sulake katsottu on ehjä. Yön aikaan on henki hävinnyt jonnekin. Eilen vielä soi aivan normaalisti.
Tramppas is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2016, 15:34   #2
Pohjoisen Poika
Bimmer Fanatic
 
Pohjoisen Poika's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Lappi
Posts: 463
Toki tämä on aivan selvä, mutta laitan kuitenkin. Volume nappula toimii myös painokytkimenä. Sitä painamalla saa virrat pois ja päälle.
Pohjoisen Poika is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2016, 16:27   #3
Tramppas
Newbiemmer
 
Join Date: Sep 2015
Location: Iisalmi
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by Pohjoisen Poika View Post
Toki tämä on aivan selvä, mutta laitan kuitenkin. Volume nappula toimii myös painokytkimenä. Sitä painamalla saa virrat pois ja päälle.
Joo tuo testattu heti ensimmäisenä. Sen jälkeen sulake hansikaslokeron takaa ja myös itse soittimen takaa. Auttakaa viisaammat. Voikohan akun alijännite aiheuttaa tällaista. Muutaman kerran on auto vilautellut akun kuvaa. Tosin tälläkin hetkellä on laiturissa mutta ei ole eloa soittimessa.
Tramppas is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2019, 16:55   #4
system1
Bimmer Rookie
 
system1's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Järvenpää
Posts: 164
nostellaas vanhaa threadia.
Samanlaista ongelmaa täällä myös. Välillä radio vaan "jäätyy" paikalleen, kello ei liiku eikä kanavat vaihdu näytössä. Vaikka käytännössä radio vaihtaa kanavaa ja muuten napit toimii. Välillä käynnistäessä radio on vain pimeänä ei tule tekstejä ollenkaan, pieni taustavalo rupeaa palamaan vain. Tällöinkin radio kyllä soi ja kanavia voi vaihtaa. Business cd radio.

Joskus taas toimii normaalisti, apuja?
__________________
BMW e92 325i -08
ex. BMW e82 123d -08
ex. BMW e36 325i cabrio -94
ex. BMW e46 328i -99
ex. BMW e36 325i cabrio -93
ex. BMW e38 735ia -98
ex. BMW e36 325i coupe -92
ex. BMW e39 523i -97
system1 is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2020, 17:58   #5
[elle]
Newbiemmer
 
[elle]'s Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Pietarsaari
Posts: 13
Löytyikö tähän mitään vastausta? Omassa autossa stereo on myös mykkä..
Ei varoitusäänejä, ei mitään..

Kerran vaihdettu stereo, toimi hetkeksi ja sen jälkeen taas mykkä. Tuleekohan hylky katsastuksessa jos ei toimi?
[elle] is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2021, 20:22   #6
[elle]
Newbiemmer
 
[elle]'s Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Pietarsaari
Posts: 13
Alijännite...

Mjahass... nyt todettu että stereosta ei lähde tarpeeksi virtaa vahvistimelle..
Kun laitan virta suoraan akusta vahvistimeen ääntä kyllä tulee.

Stereosta lähtee 10.9 V (pinna 13) ja ilmeisesti se ei riitä.

Mulla on tällä hetkellä neljä radio-yksikköä, kaikissa sama vikaa.
Onko tämä näissä BMW Business CD yksiköissä joku tyyppivika vai?
[elle] is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2021, 23:19   #7
alpine3
Bimmer Fanatic
 
Join Date: Feb 2010
Location: Kajaani
Posts: 770
Mikä auto, mikä soitin, onko OEM-vahvistin, mikä äänijärjestelmä (Hifi, Harman-Kardon, ...?).

Veikkaan että ainakin OEM-vahvistimen käyttöjännite tulee suoraan sulaketaulusta eikä soittimesta.
__________________
BMW F10 520d '10 Alpinweiss III

F-sarjan retrofitit ja koodaukset (mittaristot, CIC, NBT, iDrive-näytöt, Combox, karttapäivitykset, sisustat ym.) Kajaanissa. Ota yhteyttä yv:llä...

Last edited by alpine3; 25-02-2021 at 23:45.
alpine3 is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2021, 12:57   #8
[elle]
Newbiemmer
 
[elle]'s Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Pietarsaari
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by alpine3 View Post
Mikä auto, mikä soitin, onko OEM-vahvistin, mikä äänijärjestelmä (Hifi, Harman-Kardon, ...?).

Veikkaan että ainakin OEM-vahvistimen käyttöjännite tulee suoraan sulaketaulusta eikä soittimesta.
E82 123d, soitin Business CD, OEM vahvistin, Hi-fi (ei top)

Sähkökaavasta ikävä kyllä en ole saanut selville miten virta kulkee..
[elle] is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2021, 23:14   #9
alpine3
Bimmer Fanatic
 
Join Date: Feb 2010
Location: Kajaani
Posts: 770
Headunitin pinnistä 13 menee käynnistys-signaali vahvistimen pinniin 10. Kun jännite on linjassa yli 8 volttia kytkeytyy vahvistin päälle, ja kun jännite on alle 6 volttia vahvistin sammuu. Sinulla headunitin pinnin 13 jännite oli 10.9 volttia (radio päällä?), joka siis näyttää olevan ihan oikein.

Vahvistimelle on kuitenkin oma käyttöjännite, joka tulee vahvistimen pinniin 5 sulakkeelta F15 (20A), vuosimallissa 2008 siis. Kyseinen sulake pitäisi löytyä hansikaslokero takaa.

Jos äänet toimii kun vahvistimelle vedetään käyttöjännite suoraan akulta niin luulisin, että tuossa käyttöjännitelinjan johdotuksessa tai sulakkeessa (palanut?) on jotakin häikkää.
__________________
BMW F10 520d '10 Alpinweiss III

F-sarjan retrofitit ja koodaukset (mittaristot, CIC, NBT, iDrive-näytöt, Combox, karttapäivitykset, sisustat ym.) Kajaanissa. Ota yhteyttä yv:llä...
alpine3 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kajaanista jvc 3.5" näytöllinen DVD soitin. Incidious Varastettu 0 30-05-2010 09:55


All times are GMT +3. The time now is 12:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.