| Etusivu | Foorumi | Galleria | Bimmerparty |  

Go Back   BTCF Forum > Yleinen autoilu- ja tekniikkakeskustelu > Tekniikka > Viihdelaitteet

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19-02-2009, 11:50   #31
Carbonfiber
BTCF Member
 
Carbonfiber's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hki 32
Posts: 5,014
Quote:
Originally Posted by Kentsu View Post
Tuossa kuva josta hahmottuu yksi tapa asentaa 1-din kokoinen soitin. Joutuu kyllä askartelemaan "hieman" enemmän kuin tuollaisen valmiin peitelevyn kanssa mutta saapahan tuohon myös käytännöllisen kotelon tuon läpän taakse.
Ja jos on orig. rattikaukosäädin niin kannattaa ehdottomasti hankkia myös adapteri / johtosarja sille.
Tuollaista ei mistään löydy valmiina? Jotain valmistusohjeita edes? Haluaisin ton läpän säilyttää ettei näytä niin kauhealta toi kojelauta asennuksien jälkeen.
__________________
Z3 Roadster 2.8 '98 isoäidin yk-bemari
ALPINA B10 V8 Touring #152 '99
Audi S3 '99

Chrysler Neon 2.0 '98 Rent me!

- BTCF Kotileipojat = Kovat kokkaa -
/ Long live VaasaConnection & Team -Helsingby Tallit-


[totuus]Ainut dieselin peruste on säästö. Ainut. Sama kuin etuvedossa.[/totuus] -Pyroz
Carbonfiber is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2009, 22:16   #32
Kentsu
Bimmer Enthusiast
 
Kentsu's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Tuusula
Posts: 1,405
Quote:
Originally Posted by Carbonfiber View Post
Tuollaista ei mistään löydy valmiina? Jotain valmistusohjeita edes? Haluaisin ton läpän säilyttää ettei näytä niin kauhealta toi kojelauta asennuksien jälkeen.
On tuo minun autosta joo, valitettavasti mittoja en ottanut ylös kun tuota pikkuhiljaa työpöydällä useampana päivänä väsäsin. Tuon kuvan oton jälkeen viimeistelin vielä vähän asennusta. Tässä jotain tietoa kuinka se meni:

Ilmeisesti ainakin BMW:n karvahattusoittimessa on sen soittimen irroituksen takaa paljastuvassa kehikossa sellainen poikkitanko, joka pitää leikata poikki jotta uusi DIN soitin menee kuten tuossa mulla. Kehyksen irroitus näytti sen verran isotöiseltä että leikkasin rautasahalla tangon sen kiinni ollessa, laittaen jonkun "kupin" alle jotta sahasilppu ei tipu sinne reikään…. Sitten tehtailin tuon alaosan kokoisen n. cm:n paksun lankun, johon tuli DIN-reikä. Tämän lankun pulttasin erinäisiä kiinnikkeitä hyödyntäen tuohon alkuperäiseen kehikkoon, soittimen saa siis kiinni tässä vaiheessa mutta viimeistelyyn menikin sitten aikaa... Tuo lankku on siis syvemmällä kuin lopullinen soittimen ympärillä oleva etulevy. Ja mittailemaan joutui tarkkaan, kriittisin on tuo syvyys ja esim. tuo minun soitin ei uponnut ilman sen kummempia modauksia tuon syvemmälle, eikä sitä saanut samaan kulmaan kuin tuo etulevy.

Noh, sitten väsäsin peltilevystä ja ohuemmasta vanerista levykotelon tuonne läpän alle, siihen tuli sellainen tappi takapäähän joka uppoaa alkuperäisen soittimen kannakereikään siihen alkuperäiseen kehikkoon, vuoraus mustalla keinonahalla. Se kotelo on tavallaan sellainen laari jossa ei ole kattoa, pohja on peltilevystä ja reunat ohuesta vanerista (paksuus n. 5 mm, tais olla sittenkin jotain kovalevyä tms). Tämän kotelon työnsin sitten valmiina tuonne sisään ja liimasin epoksilla peltilevyn etureunan kiinni tuohon DIN-lankkuun, jätin keinonahkaan ylimääräistä tuohon etureunaan ja käänsin sen peittämään tuon peltilevyn ja lankun välisen sauman. Tässäkin joutui mittailemaan ja sovittelemaan jonkun verran… Koko systeemin pitäisi lähteä nyt siis kerralla irti kun vain pulttaa tuon lankun irti. Ja orggis soittimen saa takaisin tilalle, sillä sahatulla poikkitangolla ei ole kiinnityksen kannalta paljon merkitystä.

Lopuksi valmistin vielä tuon päällimmäisen koristelevyn ohuemmasta vanerista, paklausta, hiontaa ja maalaus himmeällä mustalla. Lankkuun ruuvasin soittimen molemmille puolille leveäkantaiset ruuvit, ruuvien kantoihin tuli kaksipuolinen teippi johon tuo koristelevy tuli siis kiinni. Ruuvaamalla ruuvien syvyyttä säätämällä sain helposti tuon etumaisen levyn oikealle syvyydelle, onhan tuo hyvin pysynyt tuolla tarralla mutta voi kai siihen jonkun pätevämmänkin kiinnityksen tehtyä. Soittimen USB-liitäntä tulee tuonne läpän taakse toiseen reunaan, jossa tikku voi olla läpän takana.

Helpolla jos haluaa päästä niin tekee vain tuon DIN-lankun jonka viimeistelee hyvin. Tuo minun väsäys oli oikeastaan v_tunmoinen projekti mutta saipahan sellaisen kun halusi.

Itse soitin JVC KD-AVX22 ei täysin vastannut odotuksia. Kosketuksella toimiva pyöritettävä volyymisäätö on hanurista, onneksi on sentään orggis rattikake käytössä. Bassoja tulee heikommin kuin orggis radiosta ja naukuu subia vaikka on Rainbown erillissarjakin eteen vaihdettu. Tosin laittessa on muun muassa BMW:n oranssiin sisävalaistukseen sopiva taustavalaistus ja ajastettava himmennin. Samoin etulevyn kulma on sähköisesti säädettävissä.
__________________
Ex: 523iA '97, 520iA '89
/// "24 tölkkiä keississä, 24 tuntia vuorokaudessa. Yhteensattumako?"

Last edited by Kentsu; 19-02-2009 at 23:12. Reason: tarkennuksia
Kentsu is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2009, 20:35   #33
Luusalmi
Newbiemmer
 
Join Date: Feb 2009
Location: Savo
Posts: 4
Question

Jatkanpahan samaan topicciin minäkin.

Tuli hankittua tuollainen E39 jossa on RDS Business, tietenkin nauhurilla.
Ja kun tarkoituksena on laittaa vähän parempia kaiuttimia ja pari vahvistinta niin kernaasti laittaisi myös ohjelmalähteen joka pyörittää levyjä ja lukee usb-tikkuja.

Nyt olen jo sen verran viisastunut että etulevyjä ja johtosarjoja sitä tarkoitusta varten saa mutta kuinka käy sitten niiden ajotietokoneen funktioiden joita tuolla alkuperäisellä ohjataan? Eli viiksen napilla selattavan valikon tietojen asettaminen ja kulutusmittareiden nollaus ja mitä muuta sillä nyt tehdäänkään. Voiko ne tehdä myös muuta kautta? Ei oikein taitu tuo saksan kieli, millä ohjekirja on kirjoitettu.

Ja jos jollakulla on linkkiä lähistöllä mistä löytää englanninkielisen manuaalin, niin voisi miulta säästää sen etsimisen vaivan
Luusalmi is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2014, 08:08   #34
MGUarto
Bimmer Rookie
 
MGUarto's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Vantaa-Nissas
Posts: 193
Nyt ei heti löytynyt. Mutta onkos porukka asennellut näitä ns. järkevästi, ilman peitelevyjä vaan niin, että mid jää paikalleen?

Tai toisinpäin, että midin tilalle soitin, näin yläkansi menee kiinni.

Tarkoitus alkaa tekemään ns. järkevää asennusta, jotta mahdollisimman hienolta sitten näyttäisi.

Esim.
http://i16.tinypic.com/3z0lmx3.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...utintoFlap.jpg

ja paras: https://i.ytimg.com/vi/AQdWSlxMkmE/hqdefault.jpg

Niukasti vaan löytyy DIY ohjeita noille.

Vielä kysymys monitoimiratista, mitkä pioneerin mankat sitä tukevat (näköjään ostettava erillinen adapteri)

Sitten vielä lopuksi tyhmä kysymys: eihän noi vakkari ja "muut" napit lakkaa toimimasta oli sitten mikä tahansa soitin?
MGUarto is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2014, 08:18   #35
TJJ
Bimmer Enthusiast
 
TJJ's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Jyväskylä
Posts: 7,378
Tuolta lisävirikkeitä E39:n hifistämiseen. Kannattaa katsoa kaikki kuvat:
http://www.bilstereoforum.se/showthread.php?t=1101
http://www.bilstereoforum.se/showthread.php?t=5716
__________________
E39 528iA
TJJ is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2014, 09:16   #36
Pazi88
BTCF Member
 
Pazi88's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Oulu
Posts: 7,750
Taitaa kaikissa pioneerin soittimissa olla paikka langamliselle kaukosöätimelle. Ainakin niissä, mitä minä oon nähnyt. Ja hyvin pelaa ratin napit, kun hommaa sen adapterin. Vakkarin yms. napit pelaa normaalisti, vaikka soittimeen liittyviä nappeja ei virittele käyttöön.
__________________
e36 320i -95 kesäkäyttis, e30 316 m52b28 turbo projekti, e39 520i -97 "tonnin pommi"

Instagram YouTube kanava
Siemens ms41, ms42 ja ms43 softaukset (ews poistot yms.)-> priva
Pazi88 is online now   Reply With Quote
Old 28-04-2014, 23:12   #37
Tompd
Bimmer Rookie
 
Join Date: Mar 2013
Location: Sastamala
Posts: 128
Tossa selailin läpi ton Ruotsalaisen foorumin hifistely homman niin tuli vaan mieleen että onko toi MIDin jättäminen Alpinen soittimen rinnalle vain ulkonäkö seikka vai jäädäänkö siitä vaan ihmettelemään kellonaikaa?
__________________
BMW e39 523i M-Sport Imolarot II
Ex
BMW e36 318i
BMW e36 328Ci
BMW e46 330Ci M-Sport II
+ muun merkkiset laatikot
Tompd is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2014, 17:17   #38
Oodi
Bimmer Fanatic
 
Join Date: Nov 2011
Location: Oulu
Posts: 205
Quote:
Originally Posted by Tompd View Post
Tossa selailin läpi ton Ruotsalaisen foorumin hifistely homman niin tuli vaan mieleen että onko toi MIDin jättäminen Alpinen soittimen rinnalle vain ulkonäkö seikka vai jäädäänkö siitä vaan ihmettelemään kellonaikaa?
MID:ssä on ajotietokone sekä webaston ohjaus. Tässähän ainakin syy miksi itse asensin soittimen MID:n yläpuolelle.

Asensin soittimen niin syvälle että myös alkuperäinen peitelista menee kiinni ja rattinapit adapterin kautta toimivat. CD:n vaihtaminen on työlästä/mahdotonta ajossa, mutta USB, BT stream spotifystä ja radio ovat käytössä. Soittimen alalaidasta jää hieman piiloon, mutta napit ovat käytettävissä kun luukku on auki sekä tietenkin näyttö myöskin kokonaisuudessaan näkyy. Leikkasin alkuperäisestä soittimesta peitelistat sivuille, jotta myös luukku auki näyttää siedettävälle.
BT handsfree mikrofonin sijoitin kuljettajan puolen pilarin ylälaitaan.
Soittimena Kenwood BT92SD.
Oodi is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2014, 17:37   #39
peto2
BTCF Member
 
peto2's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Järvikylä (Nakkila)
Posts: 7,539
E38:n soitinkehikon yläosa ja e38:n MID? Jos e38-mallin soittimen luukku toimii mitenkään e39:ssä niin sen allehan mahtuu soittimet ihan erilailla v.s. e39:n vastaava

__________________
E38 730iA Dunkelblau, E39 540iAT Biarritzblau Metallic, E39 528iA Arktissilber
ex: E39 528iAT Arktissilber, E34 525TDSA Diamantschwarz, E32 735 iAL Royalblau Metallic, E34 525i Diamantschwarz, E36 325 TDSA Arktissilber

Vikakoodinlukua & pieniä koodauksia: ADS, K+DCAN, ICOM. INPA, DIS, ISTA+, ISTA P & BMW Scanner 1.40 Kaikki vuosimallit!
Myydään: Satunnaisia E32, E34, E36, E38 ja E39 osia.
Nakkaa privaa jos tarvetta.
peto2 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
E46 kasetti/navi soittimen vaihto Snuupi Viihdelaitteet 88 28-03-2017 13:38
E39 puhelin keskikonsolin kannen vaihto tavarakonsoliksi teropa 1996 - 2003 (E39) 24 21-01-2012 15:34
E39: peilien vaihto? KaitsunM5 1996 - 2003 (E39) 0 19-04-2008 10:39
E39 alkuperäisen radion vaihto jjheimo Viihdelaitteet 4 17-05-2003 16:59


All times are GMT +3. The time now is 20:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.