PDA

View Full Version : Ajoitus m40


frozenash
23-05-2004, 11:45
Hyviä ideoita nokka-akselin ajoituksen kohdalle saamiseksi!?!?Vaihdoin jakohihnan ja nokan ja kävikin ilmi että nokkapyörässä on pieni säätövara!?('89 316i)Eli miten ihmeessä saa ajoituksen täsmälleen oikeaan kohtaan? :juo

Nakke
23-05-2004, 17:40
merkkihuolto taitaa olla ainut tapa jollet ymmärrä moottorin toimintaa. merkkiliikkeessä se tehdään säätöpalalla, jos joku merkkiliike lainaa sitä palaa niin onnistuu itsekkin

Roseteddy
24-05-2004, 14:56
kävin kans saman ongelman läpi ja tulin siihen tulokseen, että nokkapyörän mutteri löysälle,hihna oikeaan kireyteen, alapää tasan yläkuolokohtaan(merkkiin), nokka-akselin tasaset sivut täysin suoraan( 1. pytyn nokat yläviistoihin), nokkapyärän mutteri tiukkaan, pari kierrosta konetta ympäri ja tarkistus. omani lähti laakisti toimimaan ja tuntuu kulkevan paremmin kuin ennen.

varo pyörittämästä pelkkää alapäätä koska muuten venttiilit sinkelinä.

enska-
04-05-2006, 22:18
En viittinyt uutta viestiketjua aloittaa niin kysyn tässä sitten! :orava:

Käytin sitä kuulua searchia, mutta en löytänyt searchilla vastausta vaikka kuinka etin.!

Jos jakohihnan ajoitus ei ole kohdallaan ja männät ja venttiilit osuvat yhteen starttauksessa kerran niin onko venttiilit heti sökönä??

Eikös se ole selvää jos venttiilit ja männät osuvat yhteen ajon aikana kun remmi katkeaa niin silloinhan venttiilit ovat melkovarmasti sökönä.. Mutta jos osuu yhteen kerran käynistäessä niin mitäs sitte??

VOISIKO JOKU ASIASTA TIETÄVÄ VASTATA??!

Wanha Bemari
31-05-2006, 22:49
Ikävää jos niin pääsi käymään....kyllä ne venttiilit ehtii sen verran taipua että ei ne enää pitävät ole. Hyvällä tuurilla saa hiottua lautasen kierouden mutta jos varsi taipunut niin uusiin menee.

enska-
31-05-2006, 23:58
Ikävää jos niin pääsi käymään....kyllä ne venttiilit ehtii sen verran taipua että ei ne enää pitävät ole. Hyvällä tuurilla saa hiottua lautasen kierouden mutta jos varsi taipunut niin uusiin menee.

En mää oo mitään huomannu että ois menny rikki tai kieroon.. Ihan samalla lailla kone pelittää niinku ennenkin..