PDA

View Full Version : Apuja


Pateuusi
09-02-2017, 10:45
Morjens

Eli ilmeisesti valomoduli jumissa. Oli nuo kontin johdot poikki/murtuneet. Johtosarjan tilasin saksasta, tuli jotkut pikkasen paremman oloiset johdot, jotka voisivat jopa kestää ainakin minun ajan tuossa autossa.

Mutta siis ei pelaa. Vilkku välkyttelee nopeasti ja yksi takavalo ei pala ja sitten se mukava yleispimputus silloin tällöin autossa.

Täällä meidän seudulla ei noita boksiin pääsijöitä kovin ole. Wetteri Oulussa jopa aikoi, että jos on pelkkä lukko, avaisivat kyllä boksin. Epäilen, että tulisi kuitenkin sanat, " joo ei ollut lukossa, pistetään uusi " Mutta viikolla ja varta vasten pitäisi siellä pyörähtää sitäkin varten.

Olen kuitenkin nyt käymässä Oulussa tänä vkl, ei sattuisi pöljän pojan tuurilla kukaan velho olemaan sielläpäin, joka saisi ainakin kokeiltua, ettei se ole pelkkä jumi? Siis 11-12.2

Jos on, voisi soitellakkin noletnol,kasi216883

Pateuusi
09-02-2017, 12:13
Muuten jollekkin velholle bisnes idea. Kun nykyisin saa noita viriohjelmiakin noihin autoihin jo siten, että menee vaikka missä peräkorvessa, kunhan on verkkoa. Ainakin Volleen sai siten, että tuli mokkula, mikä piti laittaa päälle sovittuun aikaan. Puhelimeen viesti, että go and test it, kun oli valmis.

Miksei joku joka ymmärtää vähän noiden boksien yms. sielunmailmaa, ala tekemään tuota samalla tyylillä. Lähettää vain postilla mokkulan, joka pistetään autoon ja kuittailee ja tutkii etänä mikä on :think

peltone
09-02-2017, 12:19
Kyllähän noita muutamat velhot tekee etänä. Kannettava + kaapeli + ohjelmisto ja etäyhteys kannettavaan.

Pateuusi
09-02-2017, 12:52
Siis juu, tuohan ei ole kummonen homma, mutta kun ei monellakaan noita romppeita itsellä ole, eikä valmiutta/kiinnostusta vähäsen homman takia hankkia. Niin olis valmis mötikkä, mikä pistetään vaikka postilla. Pistää kiinni, virrat päälle ja mokkulan kautta yhteys. Homma hoitoon ja mokkula postilla takas.

Ite ennemmin kyllä tuosta maksaisin kuin että lähtisin viikolla ajelemaan satoja kilsoja jonnekkin merkkihuoltoon kuittailemaan...

Normaalit vikakoodithan saa kuitattua ihan normitesterillä.

janke
09-02-2017, 13:42
Siis juu, tuohan ei ole kummonen homma, mutta kun ei monellakaan noita romppeita itsellä ole, eikä valmiutta/kiinnostusta vähäsen homman takia hankkia. Niin olis valmis mötikkä, mikä pistetään vaikka postilla. Pistää kiinni, virrat päälle ja mokkulan kautta yhteys. Homma hoitoon ja mokkula postilla takas.

Ite ennemmin kyllä tuosta maksaisin kuin että lähtisin viikolla ajelemaan satoja kilsoja jonnekkin merkkihuoltoon kuittailemaan...

Normaalit vikakoodithan saa kuitattua ihan normitesterillä.

Kyllähän tuo vikakoodien lukulaite on pakko hankinta kaikille bmw kuskeille! Se vain on tosiasia. Lähes joka viikko, ellei päivä, joku kyselee, kun on sitä ja tätä vikaa ja vastaus aina kysymykseen on että: Vikakoodit lukuun ensi ja sitten tutkimaan tarkemmin.
En tiedä onko tuollasta "palikkaa" olemassa minkä saisi laitettua autoon kiinni ja vaikka puhelimenkautta etäyhteys jollekkin asiasta ymmärtävälle? Mutta läppärillä jossa on Inpa ja siihen verrkkoyhteys niin onnistuu etänä koodienluku.
Jokohan muuten Inpan tai muun vastaavan ohjelmiston voi asentaa puhelimeen:think

HTK12
09-02-2017, 17:05
Kyllähän tuo vikakoodien lukulaite on pakko hankinta kaikille bmw kuskeille! Se vain on tosiasia. Lähes joka viikko, ellei päivä, joku kysele, kun on sitä ja tätä vikaa ja vastaus aina kysymykseen on että: Vikakoodit lukuun ensi ja sitten tutkimaan tarkemmin.
En tiedä onko tuollasta "palikkaa" olemassa minkä saisi laitettua autoon kiinni ja vaikka puhelimenkautta etäyhteys jollekkin asiasta ymmärtävälle? Mutta läppärillä jossa on Inpa ja siihen verrkkoyhteys niin onnistuu etänä koodienluku.
Jokohan muuten Inpan tai muun vastaavan ohjelmiston voi asentaa puhelimeen:think

Kyllähän tuollainen piuha läppäriin ja siitä etäyhteys homma onnistuu. Vaatii toki jonkun verran testaamista ja tietenkin niitä kaapeleita pitäisi sitten olla useita kun sen kaapelin matka on usein se 2pv/suunta eli viikossa ehtii sen yhden auton sillä yhdellä kaapelilla hoitaa. Tähän kun lisää sen miten posti käsittelee tavaraa, niin ei välttämättä ole kovin pitkäikäisiä ne kaapelit ellei niitä sitten lähetä paketina, joka taas nostaa hintaa melkoisesti. Tähän kun lisää vielä sen, että autolla joutuu aina postiin ajelemaan, niin ihan ilmaista ei homma tule olemaan.

Viimeksi eilen selvittelin etänä yhtä BMW:tä. Aikaisemmin olin asennellut omistajalle INPA+ISTA:n, mutta halusi jonkun kokeneemman vilkaisemaan kun oli vähän kaikenlaista ongelmaa. Etänä sai kuitenkin webaston toimimaan ja transport modet pois jne. Olen kyllä samaa mieltä, että jos näitä itse aikoo korjata tai oikeastaan mitään nykyaikaista autoa, niin pitäisi olla vikakoodienlukulaitteet. BMW:ssä hyvä kun BMW omat softat saa ja kaapelit on melko edullisia, niin ei tule kalliiksi niiden hankkiminen.

Pateuusi
20-02-2017, 13:16
Vitsi... Eli nyt se auto meni sinne wetterille ouluun ja soittelivat, että on boksi mykkänä. Huoltoon viedessä kyllä uumoilivat, että pitäisi se boksi saada auki, jos on vain lukossa. Tiesivät kyllä homman, mitä sitten ovat yrittäneet, niin en tiedä. Sanoivat, että ei ala vain yhtään kommunikoimaan se boksi.

Olis joku takaisinkutsu päivityskin, minkä tekisivät, mutta sekin kuulemma vaatisi ensi sen boksin kuntoon. Yksi oli kuulemma saksassa, tulisi joskus ja hintaa vaivaiset 515 €...

Onko tuossa paljon vaihtoehtoja?

arben
20-02-2017, 20:53
Vitsi... Eli nyt se auto meni sinne wetterille ouluun ja soittelivat, että on boksi mykkänä. Huoltoon viedessä kyllä uumoilivat, että pitäisi se boksi saada auki, jos on vain lukossa. Tiesivät kyllä homman, mitä sitten ovat yrittäneet, niin en tiedä. Sanoivat, että ei ala vain yhtään kommunikoimaan se boksi.

Olis joku takaisinkutsu päivityskin, minkä tekisivät, mutta sekin kuulemma vaatisi ensi sen boksin kuntoon. Yksi oli kuulemma saksassa, tulisi joskus ja hintaa vaivaiset 515 €...

Onko tuossa paljon vaihtoehtoja?

Käytetty moduuli ja joku näppää sen autoosi sopivaksi..

HTK12
21-02-2017, 23:59
Vitsi... Eli nyt se auto meni sinne wetterille ouluun ja soittelivat, että on boksi mykkänä. Huoltoon viedessä kyllä uumoilivat, että pitäisi se boksi saada auki, jos on vain lukossa. Tiesivät kyllä homman, mitä sitten ovat yrittäneet, niin en tiedä. Sanoivat, että ei ala vain yhtään kommunikoimaan se boksi.

Olis joku takaisinkutsu päivityskin, minkä tekisivät, mutta sekin kuulemma vaatisi ensi sen boksin kuntoon. Yksi oli kuulemma saksassa, tulisi joskus ja hintaa vaivaiset 515 €...

Onko tuossa paljon vaihtoehtoja?

Ensimmäisenä kävisin jollain harrastajalla, niin vilkaisee mikä se tilanne todella on. Marmorilla nyt on monesti väitetty vaikka mitä kun ei osata. Jos se boksi todella on rikki, niin sitten ehjää käytettyä tilalle kuten tuossa edellä jo ehdotettiin.

Pateuusi
23-02-2017, 10:31
Juu, kyllä kait sen käyttäsjollain velholla, mutta ei täällä meän perukoilla kukaan semmosia osaa tehä. Ole koskaan kuullutkaan mokomista. Aslakki lähinnä velhoa, kun tekee jotain hämäriä poronsa kanssa :twisted:

Nyt silläkin alkaa sesonki muutenkin, kun on nyt nuo talvilomalaiset ja kohta firman porukat pyörimässä keskuksissa. Se mihinkään autohommiin jouda, tai ainakaan korjaamaan niitä :D

Mutta joo, tilasin sen uuden boksi ja pitää itellä talvilomalla pyörähtää uudestaan siellä isossa kylässä. Tarkoitus oli kuitenkin ottaa se vanha boksi itelle ja vähän tutkasta onko selvää vikaa. Jos joku sitten haluaa sitä tutkia, niin voidaan kokeilla jotain diiliä tehä?

Pateuusi
27-02-2017, 09:35
Kyllä tuossa nyt on semmosen huomannut, että jos joutuu kylän pinnassa ajelemaan ja villkuakin joskus käyttämään, niin enemmän käytettynä se kyllä aiheuttaa kabiiniin sähkön hajua. Toivottavasti johtuu siitä boksista, ettei pala uuskin heti kättelyssä