PDA

View Full Version : Bmw 325d LCI -09 turbovikaa? Tehot hukassa ajoittain


Croway
22-06-2016, 01:53
Moro!

Ensimmäinen postaus bimmerfoorumilla avataan, ongelman kanssa.

Ostin tämän auton kolmisen viikkoa sitten. Ostohetkellä 204tkm, nyt 211tkm.

Autona BMW 325d -09, E90 LCI, M57 moottorilla. Edellinen omistaja lastuttanut, en tiedä mitkä ovat tämänhetkiset hv/nm lukemat.

Ongelman nimi on se, että välillä, erityisesti ylävaihteilla (4-6) Turbo ei lähde mukaan. Vaikka nappi on laudassa, kierrokset 2000-3000, ei nouse kierrokset millään ja kulutusmittari on 10 pinnassa. Kun, (harvoin) turbo lähtee mukaan, kulutus on lähempänä 20 ja nousee kierrokset kiitettävämmin. Joskus sama vika ilmenee jopa kakkos- tai kolmosvaihteella. Joskus toimii, joskus ei... :rolleyes:

EDIT: Vika selkeästi ahtopuolella. Turbon siivekkeiden ohjaussolenoidi rikki/jumittaa? Tai sitten ahtopaineiden anturi? Miten tästä kannattaisi lähteä liikkeelle..?

HTK12
22-06-2016, 03:13
Oliko mitään muita vikakoodeja? Seuraavaksi alkaisin katsomaan live-datasta miltä ahtopuolella näyttää. Samalla voi vilkaista rail-paineet, niin näkee ettei sillä puolella ole ongelmaa.

Croway
22-06-2016, 13:26
Oliko mitään muita vikakoodeja? Seuraavaksi alkaisin katsomaan live-datasta miltä ahtopuolella näyttää. Samalla voi vilkaista rail-paineet, niin näkee ettei sillä puolella ole ongelmaa.

Muut vikakoodit ilmeisesti tuli ajovalojen kääntömoottoreista. Pistin sulle yv!

HTK12
27-06-2016, 23:02
Vilkaisin tätä tänään. Ahtoa ei löydy oikein missään vaiheessa pyydettyä. Rampilta kiihdyttäessä pyynti on ~1.4 bar ja toteutunut ~0.4 bar. Tilanne jatkuu koko kiihdytyksen ajan. Isommilla vaihteilla kiihdytyksessä ahdot jää myös paljon pyydetystä. Rail paineet oli kunnossa, toteutunut seurasi hyvin pyydettyä. Vikakoodeina löytyy ennen testilenkkiä nämä:

http://i.imgur.com/zicHjrE.jpg

Koodit nollattiin ja käytiin ajamassa lenkki. Tälläiset koodit tuli takaisin:

http://i.imgur.com/Jb15CUZ.jpg