View Full Version : F30 rengasrikkonäyttö


Panzerfaust
02-01-2014, 10:59
Rengasrikkonäyttö temppuilee, kyseessä on se perusversio, joka nojautuu siis pelkkiin ABS-antureihin. Talvirenkaiden vaihdon jälkeen (aiheeton) ilmoitus paineiden laskusta on tullut reilut puolenkymmentä kertaa, initialisoinnin jälkeen mennään taas muutamia satoja kilometrejä kunnes varoitus hyppää esiin. Varoitus voi herjata joko kaikista renkaista, tai esimerkiksi viime kerralla pelkästä oikeasta eturenkaasta.

Viime talvi meni samoilla renkailla ja muistinvaraisesti samoilla paineilla (2,4 bar) ilman ongelmia. Onkohan ABS-anturi menossa rikki, mutta miksiköhän ABS:n/DSC:n oma diagnostiikka ei sitä huomaisi? Tietysti myös jäiset tienpinnat voivat olla yksi ongelman aiheuttaja, mutta siinä tapauksessa on hieman turhan herkäksi viritetty tuo järjestelmä. :)

Nettipepe
02-01-2014, 12:47
Pysyykö varmasti paineet renkaissa tasaisena?

Aika herkkähän se mittaus on ja nyt ollut kyllä aika epätavallinen talvi suurine lämmönvaihteluineen -> lämpötilan vaihtelu vaikuttaa renkaan ilmanpaineeseen -> voi aiheuttaa virheilmoituksia.

Onnistuuko se nollaus kunnolla?
Jollakin ollut ongelmana, että järjestelmä ei nollaudukaan kunnolla vaan jää reset tilaan.

Itsellä on kyllä aina toiminut oikein... eli jos kongi on kolahtanut on ilmaakin kadonnut jostain renkaasta.

Kelihän ei liukkauden tms johdosta pitäisi vaikuttaa koska järjestelmä laskee renkaiden kulkemaa matkaa / kehäpyörähdys.

Supa
02-01-2014, 12:50
Paineiden nosto ei haittaisi asiaa varmastikkaan. Talvirenkaat menee noin pienillä paineilla senverran löysiksi että voi aiheuttaa vääriä hälytyksiä.

mirrinmurkina
02-01-2014, 18:46
Milloin on viimeksi päivitetty auton järjestelmät? Jos on yli puoli vuotta, kannattaisi sitä kautta etsiä ratkaisua.

Panzerfaust
02-01-2014, 20:14
Nollaus on mielestäni mennyt oikein läpi. Auton softat ovat syksyltä -12, eli eivät ihan uusinta uutta, mutta toisaalta ne olivat koko viime talvenkin, jolloin ongelmia ei ehtinyt tulla.

Pitääpä tosiaan yrittää paineiden nostoa muutamalla kymmenyksellä. Alla ovat 16" lastenvaunujen renkaat, joissa ei ole tullut yhtä paljoa paineita pidettyä kuin esimerkiksi 18-tuumaisissa...

duckland
03-01-2014, 16:30
Jos resetointi tehty niin ei paineiden pitäisi vaikuttaa muuten tuohon valvontaan kun liian pienet paineet ja pieni töyssy sekoittaa järjestelmän ehkä helpommin. e90 aikoihin jo sain ite vääriä hälytyksiä jos ajoi kuoppaan. Toinen mistä tuo vetää herneet nenään on ilmanpaine erot renkaiden välillä. Siitä ei tykkää myöskään yhtään. Eli samalla akselilla mahdollisimman samat paineet. 2.4 bar on kyllä minusta liian vähän. Eikös ohjekin anna about lähemmäs 3 baria.

Mut f30 kanssa en oo ite saanut vääriä hälyjä. Renkaiden vaihdon yhteydessä resetointi ja kertaakaan ei oo hälyttänyt vielä paitti ku kesärenkaat unohdin resetoida kun vaihdoin isompiin. Sillon parkas.

e90 hälytti mulla kun oli 0,2baria ero eturenkaissa, eli todella tarkka toi tuntuu olevan. vaikka mitään antureita tuolla ei olekaan itse oikeaa ilmanpainetta mittaamassa.

Supa
03-01-2014, 16:34
Joo kyllä 2.4 on turhan vähän, varsinkin juuri korkeaprofiilisille ja löysille renkaille.
Lähemmäs 3 parempi.

Panzerfaust
06-01-2014, 23:06
2.4 bar on kyllä minusta liian vähän. Eikös ohjekin anna about lähemmäs 3 baria.

Itse asiassa se ovenpielitarra alkaa jo yhdistelmästä 2.0 & 2.2 bar pikkukuormille (tämä ei nyt rengastyyppiin ota kantaa ja tarkoittaa varmaankin kesärenkaita). Mutta pitääpä koittaa jäisivätkö herjat pois paineiden nostolla.

Supa
06-01-2014, 23:16
Itse asiassa se ovenpielitarra alkaa jo yhdistelmästä 2.0 & 2.2 bar pikkukuormille (tämä ei nyt rengastyyppiin ota kantaa ja tarkoittaa varmaankin kesärenkaita). Mutta pitääpä koittaa jäisivätkö herjat pois paineiden nostolla.

Ne on minimipaineita, ei niinkään suosituspaineta.