PDA

View Full Version : E39-99 navi ja puhelin jää päälle.


-Tapi
29-03-2008, 13:04
Välillä virrat sammuttaessa 540-99:sta navi ja puhelin jää päälle ja kuluttaa luonnollisesti akun tyhjäksi ennen pitkää. Navin näytöltä pääsee jopa siirtymään valikosta toiseen ilman virtoja mutta bordcomputer-puolelle ei pääse, se muuttuu harmaaksi.

Liittyy varmaan vikaan, joka ilmenee yhtälailla säännöttömästi: Kaikki asetukset BC:sta nollautuvat itsekseen välillä ja kieli vaihtuu englannista takaisin saksaksi. Ikäänkuin jostain vehkeestä katkeaisi virta kokonaan hetkeksi, tämä tapahtuu yleensä auton seisoessa yön yli. Akussa on kyllä riittävästi virtaa aamulla.

Rahu
30-03-2008, 10:45
Äkkiseltään tulee mieleen virtalukon pohja.:think

-Tapi
30-03-2008, 13:05
Äkkiseltään tulee mieleen virtalukon pohja.:think

Onko virtalukon pohjassa eri piirit eri moduleille? Nythän siis virta sammuu muualta paitsi navin ruudulta ja puhelimen ohjauksesta.

Clavurion
30-03-2008, 14:42
Onko virtalukon pohjassa eri piirit eri moduleille? Nythän siis virta sammuu muualta paitsi navin ruudulta ja puhelimen ohjauksesta.
Mahdollisesti tosiaan 1-asento (radioasento) jää päälle. WDS:n mukaan vaikuttaisi siltä, että virtalukon violetti piuha kytkeytyy 1-3 asennoissa, joten sen täytyy olla kyseinen johto. Jos mahdollista tuon violetin voisi kokeeksi nypätä virtalukolta irti. Lepotilan unloader relay ei taida katkaista virtoja audio/video-komponenteilta, jos kuvitellaan virtojen olevan 1-asennossa?
Tapahtuuko mitään muutosta, kun virtalukon kääntää 1->0?

-Tapi
31-03-2008, 09:27
No nyt on vaikeaa.. Ei näköjään vika uusiudu nyt kun sitä odottaa.

vaviah
09-04-2008, 07:38
Sulakerasialtakin voi varmasti kokeilla tuota virtalukon herätevirran katkeamista avaimen nolla-asennossa. WDS:stä löytyy kaaviosta. E46:ssa on ainakin valkovioletti johto, joka menee 5A sulakkeelle. Siihen ei pitäisi siis tuossa tilanteessa tulla virtaa. Saman johdon kautta ohjataan kai Navia, TV:tä, radiota ja vahvistinta. Ajotietokone on eri piirissä. Tuntuu merkilliseltä, että pelkästään navi ja puhelin jäävät päälle. Olisiko vika kuitenkin jossain muualla kuin virtalukossa?

Itselläni oli kyllä vähän samantyyppisiä ongelmia E39:ssä. Soitin meni hyvinkin usein jumiin ja jäi päälle vaikka virrat katkaisi. Lisäksi akku tyhjeni joskus muutamassa tunnissa vaikka soitin ei jäänytkään päälle...