PDA

View Full Version : E39 mittaristo toimii taas-mutta hälystä hävis sireeni


ockelbo4500
17-03-2008, 20:18
Pistetään nyt vielä uus topicci tästä jos jollain ois uusia ideoita tilanteeseen.
Eli Auto on -96 mallinen 523i ilman ajotietokonetta. Mittaristo on muuten toiminut hyvin, mutta kovilla pakkasilla nopeusmittari on yleensä ollut kuollut jonkin aikaa, kunnes auto on lämmennyt. Sen jälkeen kaikki toiminut normaalisti. No nyt sitten pimeni kerralla kaikki viisarit+matkamittarit. Eli ensin toimi ja sitten kaupassa käynti eikä toimi enää.

Searchilla kattelin mahdollisia vikoja, joita vois ilmeisesti olla
-huono akku(jännite laskee liian alas startatessa) Akku on kyllä mielestäni melko uusi
- jokin kosketushäiriö(sulakkeissa)
- vika joka korjaantuu itsekseen tai akun navat irroittamalla ja antamalla olla irti muutama tunti(nollaus siis)

Mutta olisiko vika mahdollisesti nopeusmittarin anturin rikkoontumisessa, aiheuttaako se tälläisen vian?

Mahdollisesti jokin muu vianaiheuttaja?

Voi laitella vinkkejä, koska ilmeisesti en ole ongelman kanssa ihan yksin.

_nixu_
17-03-2008, 20:22
Mulla pimeni mittaristo aikoinaan kun sulake oli päässyt löystymään eikä saanut kunnon kontaktia. Kannattaa tarkastaa se ihan ensimmäiseksi.

mailman
17-03-2008, 20:36
Searchilla kattelin mahdollisia vikoja, joita vois ilmeisesti olla
-huono akku(jännite laskee liian alas startatessa) Akku on kyllä mielestäni melko uusi
- vika joka korjaantuu itsekseen tai akun navat irroittamalla ja antamalla olla irti muutama tunti(nollaus siis)

Mahdollisesti jokin muu vianaiheuttaja?


Kai sä nyt olet nuo mainitsemasi mahdolliset ongelmakohdat testannu? :rolleyes:
Nuo kaksihan on ainakin simmppeli ihan samantien kokeilla...

ockelbo4500
17-03-2008, 21:58
Hiljalleen tässä vikoja tutkittu. Akun luultu uutuus taisi osoittautua luuloharhaksi ainakin sen toimivuuden osalta. Liekö sitten menny jotenkin oikoseen, mutta ominaispainot näyttää huonolta.

Pitää tutkia vielä lataako se auto vai joutuuko vaihtaa akun ja kattoo sitten oliko mitään vaikutusta.

ockelbo4500
18-03-2008, 17:24
sen verran nyt testailtu, että tosiaan akku oli kuin olikin rikki(vaikkei startatessa tai muuten mitään ongelmaa ollutkaan). No vaihdettu parempi akku ja mittarit toimii taas ainakin toistaiseksi.
Nyt vaan pukkas uuden ongelman liittyen Laserlinen(malli tais olla 898) hälyttimeen eli häly toimii edelleen(ohjaa keskuslukkoa jne), mutta sireeni ei vaikuttas enää toimivan.
Onko hajua miten sen saa takaisin mukaan?