PDA

View Full Version : 324TD:n hehkun valo jää palamaan!


kalle perttula
28-06-2004, 22:53
Niin, eli ongelma aiheen mukainen, hehkutuksen oranssi merkkivalo jää palamaan käynnistyksen jälkeen. Ongelma tuli ihan "normaali" ajossa, eli valo syttyi ekan kerran ajon aikana. Nopeesti nyt ideoita missä vika.

Rocker
29-06-2004, 12:38
Katoppas hehkun sulake, ainakin E28:ssa syttyy hehkun merkkivalo palamaan jos sulake palaa. Siitä voi alottaa vian ettimisen.
T:Tero

kalle perttula
29-06-2004, 15:13
Ei ole sulakkeessa vikaa. Aika jännä juttu, kun illalla valo paloi ja nyt aamulla menin ihmetteleen uudestaan, niin eipä syttyny enää. Ja sit vähän rankemman ajon yhteydessä syttyi taas, mut nyt kun jonkun kerran käänsin virrat päälle ja pois, niin ei jää enää palamaan. Hehkuttaa kuitenkin normaalisti. Taas sellanen vika tyyliin " viimekesän pikkupakkasilla kuuluu metallinen kolahdus...´" :shock: Mutta ehkä se tästä selviää.

nicnac
30-06-2004, 20:02
en tiedä bemareista,mutta mersussa hehkuvalo rupee palamaan jos yksi hehkuista rupeaa olemaan loppusuoralla...varsinkin silloin jos ajaa lujaa niin rupee valo palaan(jos siis hehkuja rikki).Yhden hehkun ollessa viallinen ei 6sylinterisessä moottorissa tunnu että lähtisi huonommin käyntiin...sitten kun rupee oleen hehkuja enemmän ku yksi rikki niin sen huomaa ettei käy kylmänä ihan niin tasaisesti kun joskus kauan muinoin kun oli vielä hehkut kunnossa...

tämä siis aika mutua,mutta ajattelin vaa avautua :lol:

kalle perttula
30-06-2004, 20:21
E30:ssä TD-bemareissa se vihreä käynnistysvalmiuden merkkivalo EI syty jos on hehkuissa vikaa. Eli sillä ei pitäis olla mitään tekemistä tän asian kanssa, että oranssi hehkutusvalo palaa yhtämittaisesti. Ohjekirjassakin on jotain mainintaa siitä, jos se valo vilkkuu, mut ei mitään yhtäjaksoisesta palamisesta...
Mut hyvä että avautuu, joku voi vielä keksiäkin sen vian :wink:

t-race
05-07-2004, 01:22
No pistetäänpäs oma veikkaus kehiin. Hehkureleessä on jotain vikaa. Tarkasta, että hehkut ei jää päälle koneen ollessa käynnissä. Eli mittaat hehkukiskoille tulevan jännitteen. Pitäisi olla 0, kun kone on käynyt noin 20 sek (jälkihehku päällä noin tuon ajan). Tai sitten vika on mittaristossa tai sen akuissa. Omassa on alkanut sen käynnistysvalmiuden merkkivalo vilkkumaan satunnaisesti kylmäkäynnistyksen jälkeen. Toki muitakin häiriöitä mittareissa on, huoltovalot vilkkuu satunnaisesti ja lämpö- ja kierroslukumittari elää omaa elämäänsä satunnaisesti. Eipä tässä humalassa tule muuta mieleen. :)