PDA

View Full Version : Automaattilaatikon turbiini/kytkin?


red devil
22-06-2004, 00:59
Voisko joku kertoa että miten se automaatilaatikon turbiini/kytkinlevy systeemi irroitetaan,eli tarvitseeko mitään ulos vetäjää tai onko sen vastapuolella olevat ruuvit normi suuntaan aukeavia vai vasureita?? :!: Ovat nimittäin tosi tiukassa! Jos auton mallilla on jotain merkitystä niin se on E30 325 ja laatikko on joku ZF.Apua!

-Tapi
22-06-2004, 07:47
Jos tarkoitat vastapuolen ruuveilla niitä turbiinin vetolevyyn yhdistäviä kolmea lyhyttä ruuvia, niin ne kannattaa irrottaa ensin. Ne ovat ihan normaalikierteellä. Sen jälkeen turbiinin pitäisi liukua akselillaan helposti kohti laatikkoa, jonka jälkeen voikin sitten irrottaa laatikonkin. Erikoistyökaluja ei tarvitse, mutta niitä turbiinin ja vetolevyn välisiä ruuveja on melko ikävä pyöritellä tilanahtauden takia.

Turbiini pitäisi irrottaa vetolevystä ennemmin kuin laatikko turbiinista, koska tällä tavoin turbiinin "akseli" ei saa pahasti vääntöä irrotuksen aikana.

tihuovin
22-06-2004, 13:04
Juuri niinkuin Tapi sanoi. Ensin ne kolme vetolevyn pulttia, sitten vasta laatikko irti.

Yleensä siihen tarvitaan sellainen "syvempi" lenkkiavain. 17mm kannalla ne yleensä ovat.

Kannattaa laatikkoa pois ottaessa hieman kammeta isolla ruuvimeisselillä vetolevyn ja turbiinin välistä, jotta turbiini pullahtaa pois kampiakselin silmästä.

t: Timo[/list]