View Full Version : F30 päivävaloautomatiikka


juuhee
15-06-2012, 22:56
Tuntuu vaihtavan päivävaloautomatiikalla kovin herkästi xenonit päälle,alkuillasta kirkkaassa auringon paisteessa palaa jo xenonit. Saako hämärä tunnistimen herkkyyttä säädettyä? Itse tai sitten huollossa?

kemo81
15-06-2012, 23:17
Tiedä tuosta,mutta melko herkästi tekee saman myös e9x lci:ssä..

touring39
16-06-2012, 17:16
Mä ajan koko kesän valokytkin 0-asennossa, eli DRL:t pakotettuna päälle.

Jos joutuu niin hämärässä ajamaan, että tarvii valoja, räppään ne päälle. Ihan turhaa xenoneita räpsytellä koko ajan. Mullakin on tallissa sen verran pimeää, että valot syttyis joka kerta lähtiessä, ja sitten sammuvat ulkona...

Ei tietty vastannut alkup. kysymykseen, mut tämmöstä tää foorumineuvominen on :D

juuhee
02-07-2012, 19:47
Saihan tuota säädettyä huollossa mutta eipä tuntunut vaikuttavan yhtään mitään! Tiedä sitten tuleeko tuohon joku päivitys joskus...mutta aika huonolta tuntuu nykyinen automatiikka. Ulkomaisilta foorumeilta luin niin samaa on ihmetellyt muutkin.

samies
02-07-2012, 22:00
Ainakin E9x saa koodattua hämärätunnistimeen kolmiportaisen herkkyys säädön. F30 en tiedä..

juuhee
02-07-2012, 23:16
Ainakin E9x saa koodattua hämärätunnistimeen kolmiportaisen herkkyys säädön. F30 en tiedä..

Koodattua missä? huollossa? saiko tätä herkkyyttä säädettyä itse koodauksen jälkeen? ettei tarvinnut huoltoon mennä. huollossa kun olin tämän F30 kanssa niin oli vaihtoehtoina vain sensitive ja in sensitive. in sensitive ohjelmoitiin mutta en huomannut siinä mitään eroa. yhtä herkältä tuntuu,laittaa xenonit päälle turhan aikaisin. Olisko järkeä kysyä jostain muualta onko tähän muita konsteja,esim maahantuojalta... Ongelma tai tämä ominaisuus on pieni mutta ärsyttävä,kun kerta on automatiikka niin saisi se nyt toimia paremminkin.

samies
06-07-2012, 21:59
Koodauksen voi tehdä kuka vain jolla on tarvittava ohjelma (NCS Expert) ja tarvittava piuha ja tietenkin osaa käyttää sitä. Ite koodasin 3 kohtaa aktiiviseksi ja mittaristoon ilmesty tälläinen:

http://img.photobucket.com/albums/v117/samies/Bmw%20320d/Bmw100.jpg

Autoni tosiaan E91nen, enkä tiedä onko tuo mahdollinen F30ssä..

Tommix
07-07-2012, 11:04
Mä ajan koko kesän valokytkin 0-asennossa, eli DRL:t pakotettuna päälle.

Jos joutuu niin hämärässä ajamaan, että tarvii valoja, räppään ne päälle. Ihan turhaa xenoneita räpsytellä koko ajan. Mullakin on tallissa sen verran pimeää, että valot syttyis joka kerta lähtiessä, ja sitten sammuvat ulkona...

Ei tietty vastannut alkup. kysymykseen, mut tämmöstä tää foorumineuvominen on :D
+1
Noita voi yritää koodailla tai huollossa muuttaa mutta ikinä ei hyväksi tule (vs. audi)...

JaTR
31-12-2012, 17:05
Onko tuohon F30:n päivävaloautomatiikkaan tullut mitään päivityksiä. :think

juuhee
08-02-2013, 23:36
Eipä oo tullu mitään päivitystä,just tällä viikolla asiasta kyselin huollosta. Nyt sanottiin et se on ominaisuus! Jep jep! Surkea tuo automatiikka kyllä on! Varsinkin auringon paistees sekoilee! Ei kai auta toivoa et joskus tulis tehtaalta päivitys tähän asiaan...vähä kyllä epäilen. Jos ei sitten joku välkky osaa jotenkin näitä koodata toimimaan paremmin...

salmol
24-02-2013, 23:31
Itse kävin päivittämässä softat huollossa ja sanoin tuosta automatiikasta. Nyt toimii mielestäni paremmin, eli valoisalla ei ole xenonit päällä kuten ennen päivitystä usein oli.

jebujee
25-02-2013, 10:05
Koodauksen voi tehdä kuka vain jolla on tarvittava ohjelma (NCS Expert) ja tarvittava piuha ja tietenkin osaa käyttää sitä. Ite koodasin 3 kohtaa aktiiviseksi ja mittaristoon ilmesty tälläinen:

http://img.photobucket.com/albums/v117/samies/Bmw%20320d/Bmw100.jpg

Autoni tosiaan E91nen, enkä tiedä onko tuo mahdollinen F30ssä..

Auttaako tämä itse tehty koodaus oikeasti tuohon valojen toimimiseen?

Entä toinen asia, pystyykö sadetunnistimen herkkyyteen vaikuttamaan? Nyt pyyhkimien käyttö on käytännössä manuaalihommaa, kun tunnistimen mielestä ei tartte pyyhkiä vaikka tuulilasi on ihan veden peitossa. Ei se kokonaan rikki ole, koska toisinaan huiskii...

Dualfun
25-02-2013, 14:18
Auttaako tämä itse tehty koodaus oikeasti tuohon valojen toimimiseen?

Niin, tämä koodaushan oli E90 tehty. Ennen kuin joku kertoo, että onnistuuko sama F30 on aiheesta minusta turha jatkaa. :think

salmol
25-02-2013, 22:13
F30:ssä on kaksi herkkyyttä tuolle. "Ei herkkä"ja "Ei todellakaan herkkä" mutta huollossa se on konfiguroitavissa. En tiedä pystyykö tuota itse jotenkin asettamaan, mutta ei onnistu mielestäni piilovalikostakaan.

juuhee
25-02-2013, 23:05
Kuinka toimii nyt esim auringon paisteessa sen jälkeen kun huollossa säädettiin? Sillä se tuntuu sekoilevan eniten ainakin minulla. Pilvisenä päivän toimii ihan hyvin. Saakohan tuota sitten piilovalikosta säädettyä? jaa-a pitääköhän sitä sitten käydä huollossa säädättämässä...

salmol
25-02-2013, 23:24
En nyt niin kauaa ole vielä huollon jälkeen ajellut, mutta tuntuu toimivan kuten pitääkin, jopa pitää päivävalot kauemmin kuin itse ehkä toivoisin. Ei itse laittaisin xenonit päälle vähän aikaisemmin.

Tallista kun lähden niin xenonit on päällä ja ulkona sammuttaa ja talliin tullessa sytyttää. Toimii mielestäni paremmin kuin ennen ohjelmistopäivitystä ja säätöä.

juuhee
09-03-2013, 17:57
Tuli käytyä huollossa säädättämässä päivävalo automatiikkaa ja samalla laitettiin uudet päivitykset. Nyt on niin ei herkällä kuin saa mutta enpä huomannut mitään eroa. Aurinkoisena päivänä toimii yhtä huonosti kuin ennenkin. No jos tähän tulis joskus päivitys...vähä kyllä epäilen.

mek147
16-03-2013, 00:09
F30 löytyy 3 vaihtoehtoa sille herkkyydelle, "Ei herkkä" "keskiherkkä" ja "Ei todellakaan herkkä" Autosta sitä tosiaan ei saa säädettyä mistään mutta merkkiliikkeessä onnistuu..

juuhee
16-03-2013, 10:24
Korjaan sen verran että vaihtoehdot on sensitive, normal ja in sensitive. Eli herkkä,normaali ja ei herkkä. Näin nämä ihan paikanpäällä kun huollossa tätä säädettiin.

Dunky
15-04-2013, 12:06
Niin, tämä koodaushan oli E90 tehty. Ennen kuin joku kertoo, että onnistuuko sama F30 on aiheesta minusta turha jatkaa. :think

Onnistuu ;)

juuhee
15-04-2013, 21:44
Eli mitä tämä nyt tarkoittaa kun onnistuu? Sinne koodataan oma valikko mistä saa itse säätää näistä kolmesta vaihtoehdosta?

juuhee
23-01-2014, 23:27
Onkohan tähän tullut mitään uutta tietoa? Ja onko joku koodannut tätä itse?

walde
26-01-2014, 15:33
Onkohan tähän tullut mitään uutta tietoa? Ja onko joku koodannut tätä itse?

FEM_BODY -> Kansio 3130 (RLS) -> "RLS_DEF_FLC_SCHWELLWERT_SATZ"

Tarvittavat tilkeet Esys + ENET kaapeli.

juuhee
26-01-2014, 18:55
Voisko joku suomentaa? Meikäläinen ei ymmärrä nuasta yhtään mitään :)

jake2710
26-01-2014, 21:47
Tuolta varmaan löytyy lisää

http://www.f30post.com/forums/showpost.php?p=14084689&postcount=3730

http://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=696777


Edit.sulla tais ollakin jo koodattu toi insensitive.

juuhee
27-01-2014, 18:37
Joo mulla on koodattuna in sensitive. Se ei oo vaan sen kummoisempi kuin ennen koodausta. Ajattelin vaan et onko kukaan tietoinen onko tähän tullut esim tehtaalta mitään uutta päivitystä?